Ca si Deus Ex 2, Bloodlines este un joc care incearca sa convinga jucatorul ca poate schimba lumea din jurul sau prin intermediul alegerilor facute, fie ca este vorba de modul de abordarea al unei misiuni (cu toate ca si aici e vorba de clasica alegere intre stilul "Rambo" si furisarea pe langa inamici) si modul in care dialogheaza cu NPC-urile. Ca un rezultat direct al acestor alegeri, Bloodlines are 5 finaluri diferite, care insa nu vor impresiona prea mult, unele dintre ele fiind de-a dreptul banale. Insa drumul pe care trebuie sa-l strabateti pentru a ajunge la unul din aceste finaluri va fi unul anevois si plin de obstacole, la un moment dat fiind nevoie sa si trisati pentru a trece mai departe.
Primul semn rau l-am primit in momentul cand a trebuit sa-mi creez alter ego-ul care urma sa ma reprezente in lumea jocului. Am avut de ales intre 7 clanuri de vampiri (din cele 13 existente in universul pen&paper din care este inspirat jocul), toate clanurile facand insa parte doar din Camarilla, asa-zisii "baieti buni" ai universului VtM. Pe langa alegerea clanului, care dicteaza modul cum abordati jocul (par example, daca alegeti Nosferatu va trebui sa va feriti de oameni, pentru a nu incalca mascarada) trebuia sa mai aleg si daca vampirul urma sa fie un "el" sau o "ea", un merit al jocului fiind ca NPC-urile reactioneaza diferita fata de tine in functie de aceasta alegere. Alegerile "estetice" insa s-au oprit aici, lucru care m-a dezamagit destul de mult, avand in vedere ca vampirul meu Brujah semana cu un rapper negru proaspat iesit dintr-un ghetou. Din acest motiv, pe parcursul jocului mi-a fost foarte greu sa ma identific cu personajul creat, deoarece pur si simplu nu ma reprezenta, conceptul meu vizual al unui vampir nemuritor fiind un pic diferit fata de cel al producatorilor, cu atat mai mult cu cat un Role Playing Game ar trebui sa-ti permita modificarea caracterului tau in cele mai mici amanunte, inclusiv vizuale. Gustul amar lasat de aceasta lipsa de optiuni vizuale a fost indulcit un pic cand am ajuns in Character Sheet (CS), locul unde jucatorul trebuie sa imparta punctele initiale de experienta (pentru cei comozi exista si optiunea de configurare automata caracterului pe baza unor intrebari, intr-un stil asemanator cu cel din Ultima 9: Ascension sau Morrowind).

LinkBack URL
About LinkBacks

Răspunde cu citat