Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: HDD extern

Senior Member Avatarul lui The D-man
    Data înscrierii
    08.09.2010
    Locație
    Grota
    Posturi
    359

Implicit HDD extern

Detine careve asa ceva? Eu intial vroiam sa imi cumpar un stick, insa ceva mai mare, insa daca tot e ceva, cred ca un HDD e mai bun. Sau nu?
    Liber la discutie.
    "Tacerea eterna a acestor spatii infinite ma inspaimanta"

Super Moderator Avatarul lui Bogdan
    Data înscrierii
    29.04.2011
    Locație
    Far Far Away
    Posturi
    484
    Mesaje blog
    10

Implicit

Eu zic ca HDD-ul e mai bun. E adevarat, ocupa mai mult spatiu decat stick-ul, dar si dimensiunile memoriei cresc proportional. Ma gandeam si eu sa imi cumpar unul dar deocamdata nu prea am fonduri si din cate stiu unul decent costa cam 300 de lei.

Moderator Avatarul lui GlonT
    Data înscrierii
    19.04.2011
    Locație
    Sibiu
    Posturi
    974
    Mesaje blog
    1

Implicit

Este destul de bine, considerand ca doar trebuie sa il conectezi la unitate. Are si memorie, eu am unul de 500 GB si il mai folosesc la diverse evenimente.

Administrator Avatarul lui LowhearT
    Data înscrierii
    23.02.2011
    Posturi
    724
    Mesaje blog
    1

Implicit

Fireste desi se numeste HDD, nu va ganditi ca puteti instala win pe el sau alte prostii, tot ca unitate de stocare externa merge ca un stick, stie cineva a desfacut vreun HDD extern? chiar semana cu un HDD are platan? ca din cate stiu eu HDD vine de la Hard Disk Drive parca.
    "Did you just fall?"
    "No. I attacked the floor".
    "Backwards?"
    "I'm freaking talented!"

Senior Member Avatarul lui The D-man
    Data înscrierii
    08.09.2010
    Locație
    Grota
    Posturi
    359

Implicit

nu am desfacut, insa odata ce si Ipodurile au discul acela, cred ca HDD-ul are sigur
    "Tacerea eterna a acestor spatii infinite ma inspaimanta"

Super Moderator Avatarul lui Bogdan
    Data înscrierii
    29.04.2011
    Locație
    Far Far Away
    Posturi
    484
    Mesaje blog
    10

Implicit

Citat Postat în original de LowhearT Vezi post
    Fireste desi se numeste HDD, nu va ganditi ca puteti instala win pe el sau alte prostii.
    De ce sa nu mearga? Nu stiu din experienta proprie, dar cred ca e posibil. Adica, daca o luam logic, HDD-ul extern e la fel ca orice alt HDD doar ca nu se afla fixat in unitate si se conecteaza la placa de baza prin cablu USB, respectiv cablul cu care se conecteaza in mod obisnuit. Acum, din cate stiu, o partitie din HDD (sau intreg HDD-ul) trebuie sa fie formatata ca FAT pentru a instala sistem de operare. Si din cate am vazut poti sa formatezi si un stick in felul asta, asa ca nu vad de ce nu ai putea sa faci la fel si cu un HDD extern.
    In concluzie, cred ca e posibil sa instalezi un sistem de operare (sau poate ca si alte tipuri de software) pe un HDD extern. Repet, nu stiu din surse sigure, asa ca astept si alte pareri.

Data înscrierii
    23.02.2011
    Posturi
    724
    Mesaje blog
    1

Implicit

Da am cautat pe net ceva date mai multe despre HDD-urile externe si au in ele un HDD, si o placa cu circuit de interfata pt USB. Ipod-urile au MHDD. am si eu un MHDD de 4Gb scos intr-un Ipod Apple, chiar e mic.
    "Did you just fall?"
    "Backwards?"
    "I'm freaking talented!"

Senior Member Avatarul lui prase
    Data înscrierii
    15.10.2010
    Locație
    Bucuresti
    Posturi
    238

Implicit

Marea majoritate au HDD normale de 2.5 sau 3.5. Spre exemplu eu folosesc un Samsung Story Station de 1Tb (foloseste un HDD Samsung de 3.5 F2 destul de zgomotos) si pentru portabilitate un WD Passport Ed de 320Gb (foloseste un WD Scorpio Blue Ed foarte silentios). Sunt si modele mult mai scumpe care functioneaza pe principiul SSD-urilor. In privinta instalarii de sisteme de operare este posibil destul de usor mai ales daca instalezi o distributie Linux (ex. Ubuntu). Mai complicat cu windows.
    "Nu supravieţuiesc speciile cele mai puternice, nici cele mai inteligente, ci cele mai uşor adaptabile" - Charles Darwin.

Data înscrierii
    23.02.2011
    Posturi
    724
    Mesaje blog
    1

Implicit

Citat Postat în original de Bogdan Vezi post
    De ce sa nu mearga? Nu stiu din experienta proprie, dar cred ca e posibil. Adica, daca o luam logic, HDD-ul extern e la fel ca orice alt HDD doar ca nu se afla fixat in unitate si se conecteaza la placa de baza prin cablu USB, respectiv cablul cu care se conecteaza in mod obisnuit. Acum, din cate stiu, o partitie din HDD (sau intreg HDD-ul) trebuie sa fie formatata ca FAT pentru a instala sistem de operare. Si din cate am vazut poti sa formatezi si un stick in felul asta, asa ca nu vad de ce nu ai putea sa faci la fel si cu un HDD extern.
    In concluzie, cred ca e posibil sa instalezi un sistem de operare (sau poate ca si alte tipuri de software) pe un HDD extern. Repet, nu stiu din surse sigure, asa ca astept si alte pareri.
    USB-ul utilizeaza 5V ca si sursa de alimentare, un hdd din interiorul pc.ului utilizeaza 12V si 5V, HDD-ul are inauntru un invertor de tensiune de la 5V la 12V pt a crea acea tensiune de 12V. Problema e alta, hdd-ul extern ca sa comunice cu pc.ul are nevoie de driver, de unde ii dai tu driver lui a? din bios? intr-adevar exista si bootable usb device, dar cred ca e mult mai dificil sa instalezi pe un hdd extern. Si inca ceva curentul usb-ului e limitat undeva in jur de 200mA(in functie de surse). Crede-ma ca daca ai reusi sa instalezi un win pe el..s-ar misca ca o raznita pc-ul.
    "Did you just fall?"
    "Backwards?"
    "I'm freaking talented!"

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan sunt 1 utilizatori care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu poți posta subiecte noi
  • Nu poți răspunde la subiecte
  • Nu poți adăuga atașamente
  • Nu poți edita posturile proprii
  •