Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 24

Subiect: Imi cumpar placa video...dar care?

Senior Member Avatarul lui The D-man
    Data înscrierii
    08.09.2010
    Locație
    Grota
    Posturi
    359

Implicit Imi cumpar placa video...dar care?

Vreau sa imi cumpar o placa video, si am si gasit ceva pe ComputerGames, insa am gasit modelele:
    - Nvidia 8800GT 512MbVram 256 bit - 250lei
    - Nvidia 9800GT 1GbVram 256 bit - 280lei
    Tipul care le vinde le da cu garantie de 6 luni, si are destule procente la vanzari, adica a mai vandut la vre-o 50 de persoane, si toate au fost OK.
    Sincer nu stiu pe care sa merg, deoarece mi-a soptit o pasarica (defapt am vazut pe un site de review-uri de placi video cu clasament, pe care momentan nu reusesc sa il gasesc) ca 8800GT este superioara de 9800 in materie de GPU si numai 9800GTX il intrece pe 8800GT, si doar cu cateva procente.
    Ma ajuta careva cu un clasament? Ca eu nu reusesc sa gasesc nimic.
    "Tacerea eterna a acestor spatii infinite ma inspaimanta"

Administrator Avatarul lui leto
    Data înscrierii
    04.07.2010
    Locație
    Bucuresti
    Posturi
    414

Implicit

Am acum pe un alt calculator un 8800 GT, si merge bine. 8800GT = 9800GT, iti recomand sa iti iei 9800GT, 9800 are un chipset mai nou si e mai rece.
    Cred ca se merita diferenta de pret pentru un 9800, poate mai negociezi.
    GameWay - Games, Forum, Reviews, Previews, Downloads, Demos, Imagini, Jocuri, Stiri, pentru PC, Nintendo Wii, Xbox 360 si PlayStation .

Data înscrierii
    08.09.2010
    Locație
    Grota
    Posturi
    359

Implicit

Mai vreau sa te intreb, ce sursa ai pe celalalt PC? Fiindca am inteles ca manca curent in draci, si eu detin o sursa delux de 450w, care nu cred ca e cine-stie-ce, insa am facut un calcul pe un site si totul m-a dus la consum de 300w. Oare o tine ceva timp pana ma reabilitez si pot sa imi cumpar o sursa mai decenta?

Data înscrierii
    04.07.2010
    Locație
    Bucuresti
    Posturi
    414

Implicit

Pai la fel am si eu 400-450W. Nu cred ca o sa ai probleme cu sursa.
    GameWay - Games, Forum, Reviews, Previews, Downloads, Demos, Imagini, Jocuri, Stiri, pentru PC, Nintendo Wii, Xbox 360 si PlayStation .

Data înscrierii
    08.09.2010
    Locație
    Grota
    Posturi
    359

Implicit

Aha... Am intrebat pe cineva si m-a speriat rau de tot ca am nevoie de nu-stiu-ce sursa care costa minim 150 ron, insa eu nu am piese care consuma chiar excesiv (procesorul este de 2,66 dualcore, 2 gb ram pe 800mhz, o placa de baza medie, un hdd, un DVD-rom si un Fan mic).

Data înscrierii
    04.07.2010
    Locație
    Bucuresti
    Posturi
    414

Implicit

Sigur iti duce sursa.

Administrator Avatarul lui LowhearT
    Data înscrierii
    23.02.2011
    Posturi
    724
    Mesaje blog
    1

Implicit

Cu sursa e problema. Daca placa are alimentare separata sigur iti ia 100-150W in joc la detalii moderate. Sursa unui pc nu e bine sa o folosesti la capactitate maxima. Se utilizeaza undeva in jur de 75% din puterea ei. Eu sunt pasionat de electronica si stiu cum sta treaba cu o sursa de PC. Trebuie sa iti faci un calcul cat manaca placa de baza, apoi iti adaugi un 200W pe langa pentru placa. Iti recomand o sursa de 550-600W cu racire activa cu ventilator de 18 cm pozitionat pe "tavanul" sursei. Racirea sursei este foarte importanta mai ales la puteri mari. E in jur de 90-110 RON

Cu placa video sa iti vand cateva ponturi.
    Sunt 4 mari marimi care cracterizeaza o placa video.
    -marimea ei [Gb]
    -DDR-ul
    -BUS.ul
    -frecventa de lucru
    Dintre care frecventa de locuru si BUS.ul sunt foarte importante. Un BUS mare asigura un canal destul de mare pentru a transimte o cantitate mare de date simultan.

Frecventa de lucru e caracterizata de la pc la loc si cea a placii video ar trebui sa coincida cu cea a procesorului si cea a ram-ului
    adica daca ai procesor cu frecventa de 1066 Mhz ramii trebuiesc tot la 1066 Mhz si placa video tot la 1066 MHz e un lucru important pentru ca datele sa se transimta cu aceiasi frecventa (clock) in sincron.

DDR-ul caracterizeaza marimile de frecventa, fiecare DDR are o anumita arie in frecventa cum e DDR2 care are intre 800 Mhz si 1066 Mhz, DDR3 intre 1333-1600 Mhz etc.
    "Did you just fall?"
    "No. I attacked the floor".
    "Backwards?"
    "I'm freaking talented!"

Data înscrierii
    08.09.2010
    Locație
    Grota
    Posturi
    359

Implicit

Damn, stiam eu ca e problema cu sursa. Cred ca am sa risc, fiindca momentan nu am credite de sursa, si am prins si o oferta buna cu placa video.

What about THIS, sursa Raidmax de 500w.

Administrator Avatarul lui LowhearT
    Data înscrierii
    23.02.2011
    Posturi
    724
    Mesaje blog
    1

Implicit

Cauta Raidmax 550W cu dubla venitlatie cu 2 ventilatoare de 12 CM. Eu am dat pe una 80 de RON. Daca esti pe DDR3 la RAM ar fi bine sa iti ei de 550w daca ai DDR2 merge si 500w.
    "Did you just fall?"
    "No. I attacked the floor".
    "Backwards?"
    "I'm freaking talented!"

Data înscrierii
    08.09.2010
    Locație
    Grota
    Posturi
    359

Implicit

Deci zici ca merge si sursa aceia? La ram am DDR2.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan sunt 1 utilizatori care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare

• Nu poți posta subiecte noi
  • Nu poți răspunde la subiecte
  • Nu poți adăuga atașamente
  • Nu poți edita posturile proprii
  •